Laddar...

Entrématta och mattvätt

Visste du att det bara krävs några få steg på en dörrmatta för att stoppa merparten av smuts och grus som följer med in under skorna. Genom att gruset inte kommer längre än till mattan slipper ni grus i hisskåran och resten av trapphuset.
En annan fördel med mattor är att det skyddar golv mot slitage, ökar livslängden och förebygger halkolyckor.

Kostnadsfri rådgivning

Fördelar med entrematta

Att hyra en entrématta kan vara ett smart och kostnadseffektivt val för hyresfastigheter. Optimal Trappstädning är glada över att nu kunna erbjuda även denna tjänst tack vare vårt samarbete med Söderbergs Mattleasing AB, som specialiserar sig på just uthyrning och tvätt av mattor.

Visste du att det bara krävs några få steg på en dörrmatta för att stoppa merparten av smuts och grus som följer med in under skorna. Genom att gruset inte kommer längre än till mattan slipper ni grus i hisskåran och resten av trapphuset.

En annan fördel med mattor är att det skyddar golv mot slitage, ökar livslängden och förebygger halkolyckor.

Ja, en entrématta är en av de mest använda produkterna i trapphuset i flerfamiljshus, och det finns en god anledning till det. Först och främst är entrémattan som sagt mycket effektiv när det gäller att samla upp smuts från skor och stövlar. Faktum är att upp till 75% av smuts och skräp som annars skulle hamna på andra ställen i trapphuset istället samlas upp på entrémattan. Detta är en enorm fördel eftersom det avsevärt minskar mängden smuts på golvet och på andra ytor i trapphuset.

Tryggare boendemiljö

En annan fördel med en entrématta är att den skyddar golvet från slitage och skador. Med tiden kan tung trafik från skor och stövlar slita på golvet och orsaka permanenta märken och skador. Men en entrématta på plats fungerar som en barriär och skyddar golvet från slitage. Detta i sin tur kan spara pengar på reparationer och underhåll av golvet på lång sikt.

Vidare kan entrémattan bidra till att minska risken för halkolyckor i trapphuset. Fuktiga och hala golv är en stor riskfaktor för halkolyckor, och det är viktigt att så långt som möjligt minska denna risk så. 

Utöver dessa fördelar kan man ha ännu mer nytta av en entrématta. Under sommar och vår kan den också samla upp damm och allergener som kommer in utifrån, och sist men inte minst är det trevligt och välkomnande med en matta innanför ingången. Det ger ett snyggt och välordnat intryck, som förhöjer trapphusets utseende rent allmänt.

Vi tar hand om era entrémattor så att de alltid hålls i bästa skick, och vi ser till att de blir ordentligt rengjorda både på ovan- och undersidan.

Skräddarsydd matta

Vill ni ha en matta med föreningens logga på? 

Tack vare Söderbergs Mattleasing finns även möjligheten att kunna skräddarsy en matta, förslagsvis med föreningens logga. Det ger entrén ett rejält lyft med en inbjudande och varm känsla, både för de boende och de som kommer på besök.

Vilket alternativ passar er bäst? Välkomna att kontakta oss för ytterligare information!

Putsa mässing, trappstädning

Kostnadsfri rådgivning

Vi på Optimal Trappstädning hjälper gärna till att välja den perfekta mattan för er trappuppgång.

Vi tar hand om allt kring din hyra av en entrématta, allt från att välja rätt typ av matta till installering och underhåll. Vi säkerställer att mattan hålls i gott skick genom regelbunden rengöring och utbyte enligt angivet intervall. På så vis har de boende alltid en ren och säker entré till trapphuset.

Att hyra en entrématta kan alltså vara en enkel och effektiv lösning för föreningar som vill ha en ren och säker trappuppgång. Det är också en garanti för att mattan ni får blir av högsta kvalitet. 

Inte bara är det en estetiskt tilltalande inredningsdetalj, den kan också bidra till en tystare och säkrare miljö. 

Låt oss ta hand om era mattor, så kan ni fokusera på det som verkligen betyder något – att skapa en trygg och trivsam boendemiljö för alla i föreningen.

    Få kostnadsfri rådgivning


    Typ av tjänst